Lumina Albastră

BLU BLOCK

Este un tratament antireflex specific, studiat si dezvoltat pentru a limita daunele provocate de acea parte negativa din lumina albastra (380 – 460 nm). Ochiul este protejat datorita unui filtru absorbant, ce lasa nealterata lungimea de unda a culorii albastru – turquoise (responsabila de reglarea ritmului circadian).

Datorita caracteristicilor de ultima generatie ale acestui tratament (super-hidrofobic, ultra-durificare, antistatic), se imbunatatesc considerabil performantele lentilelor oftalmice corectoare (contrast mai bun, intretinere mai usoara, rezistenta mai mare la degradare pe o perioada mai lunga de timp).

LUMINA ALBASTRA

Lumina albastra este acea parte din radiatia luminoasa, incadrata in spectrul vizibil, ce are valori intre 380 si 500 nm. Principala sursa de “Lumina Albastra” o reprezinta “Soarele”, dar ea se gaseste si in mediile artificiale de iluminat (becuri cu halogen, becuri led, etc) sau in numeroase dispozitive electronice (tablete, smart-phonuri, televizoare, etc).

EFECTELE LUMINII ALBASTRE

Utilizarea frecventa a dipozitivelor electronice creste nivelul de expunere al ochilor la lumina albastra. Aceasta poate produce dereglari de sanatate ale intregului organism, modificarea ritmului circadian si modificari la nivelul retinei – degenerescenta maculara (DMLV). Cea mai pregnanta afectiune este “lipsa somnului”, ce tinde sa devina cronica in intreaga lume.

BENEFICII CONSUMATORI

Cu o vedere mult mai relaxanta, purtatorii vor putea sa-si desfasoare activitatile in fata dispozitivelor electronice pe sesiuni mult mai mari de timp, fara sa fie nevoiti sa suporte iritatiile oculare, durerile cervicale sau oboseala oculara.

https://opticalovelylooks.ro/categorie-produs/ochelari-pentru-calculator/

Gânduri bune!

Counselor

Nicoleta Miclea