Lucruri de evitat pentru a nu vă deteriora ochelarii

Lovely Looks Optica Medicală Braşov, Sf.Ioan 15

Tehnologiile moderne de lentile cu prescripție nu compensează doar defectele de vedere.
Tratamentele antireflex și fotocromatice oferă confort ochilor, iar alte tratamente specifice, contribuie la o durată de viață mai lungă a ochelarilor, oferind siguranța unei vederi optime.

Ochelarii moderni au toate tratamentele necesare pentru o vedere mai confortabilă. 
Acestea sunt:
– tratamentul antireflex ultrarezistent la zgârieturi;
– tratament de protecţie împotriva radiațiilor ultraviolete (UV).
– superhidrofobic ímbunătățit. Grație unui unghi de contact de 110⁰, picăturile de apă nu aderă la suprafața lentilei, oferind un câmp vizual nedistorsionat,  dar si un efect mai rapid de dezaburire în condițiile unor diferențe substanțiale de temperatură, pentru medii ambientale diferite.
– rezistență îmbunătățită la zgâriere. O tehnică de depunere MULTI THIN LAYER, oferă o durabilitate maximă crescând durata de viață a lentilei in aceleaşi condiții  normale de utilizare;
– tratament BLU BLOCK,  protejează ochii de LUMINA ALBASTRĂ, acea parte din radiația luminoasă, încadrată în spectrul vizibil, care are valori între 380 şi 500 nm. Principala sursă de ,,LUMINA ALBASTRĂ” o reprezintă ,,SOARELE”, dar ea se găseşte şi în mediile artificiale de iluminat ( becuri cu halogen, becuri cu led, xenon, neon, etc.) sau în numeroase dispozitive electronice ( P.C., tablete, smart-phonuri,  televizoare, etc.). Reamintesc că lumina albastră poate produce dereglări de sănătate întregului organism, modificarea ritmului circadian, şi nu în ultimul rând modificări la nivelul retinei, cum ar fi: degenerescența maculară (DMLV) şi insomnii.
BLUBLOCK,  este un tratament antireflex specific,  studiat si dezvoltat pentru a proteja ochiul de această lumină albastră. Un filtru absorbant ce lasă nealterată lungimea de undă a culorii albastru- turquoise.
Acest tratament superhidrofobic, ultradurificare, antistatic, îmbunătățeşte considerabil performanțele lentilelor oftalmice corectoare.
Asta înseamnă un contrast mai bun, întreținere mai uşoară, rezistență mai mare la degradare pe o perioadă mai lungă de timp.

Curățarea incorectă, poate produce apariția zgârieturilor microscopice fine in aceste straturi de tratamente, care provoacă o dispersie a razelor de lumină. 
Pe termen lung, acest lucru poate provoca migrene sau tulburări oculare rapide. 

Iată 5 sfaturi mici pentru a evita deteriorarea ochelarilor :

1) Nu țineți niciodată ochelarii de braț sau de lentile, s-ar putea desprinde sau rupe. Prindeți întotdeauna de partea din față a ramei.

2) Nu puneți prea multă presiune pe lentile atunci când le curățați, particulele mici depuse ar putea zgâria suprafața.

3) Nu curățați niciodată ochelarii cu apă fierbinte, folosiți întotdeauna numai apă calduță curentă.

4) Nu utilizați detergenți sau solvenți agresivi, aceştia corodează suprafața. Dacă ochelarii sunt foarte murdari, folosiți o picătură de detergent neutru.

5) Nu folosiți cârpe sau șervețele cosmetice. Acestea conțin fibre care pot zgâria lentila. Mai bine utilizați şervețelele speciale din microfibră sau de bumbac.

Ce trebuie luat în considerare atunci când utilizați ochelari fără rame ( pe şurub sau capse)?

Ochelarii pe şurub sau capse trebuie tratați cu cea mai mare precauție, sunt mai sensibili.
Aceşti ochelari trebuie să-i păstrați întotdeauna într-o husă dură și manevrați cu ambele mâini.
Când curățați, prindeți lentila pe care o curățați, nu apucați ochelarii de puntea nazală, braț sau altă parte. În timp, șuruburile se pot slăbi.

Lovely Looks Optica Medicală Braşov, Sf.Ioan 15

Picături de ploaie, urme de degete, praf atunci când ții ochelarii pe noptieră în timp ce dormi, toate aceste mici inconveniente zilnice îți pot murdări ochelarii și îți pot estompa vederea. 
Foarte des este tentant să folosiți orice batistă la îndemână sau marginea tricoului pentru a vă curăța ochelarii. Atenție, lentilele se pot deteriora!
Pentru a asigura o viață lungă ochelarilor dvs., iată câteva sfaturi practice pentru o întreținere adecvată.

Dacă observați că ochelarii sunt murdari, trebuie curățați cu un şevețel special din microfibră.
Aceste şervețele sunt deosebit de moi, colectează tot praful și murdăria. Şervețelele de curățare trebuie sa le păstram întotdeauna în tocul
ochelarilor, astfel încât să fie întotdeauna protejate, în momentul curățării următoare să nu transfere murdăria colectată din mediu pe lentile.
Şervețelele din microfibră trebuie să le spălam din când în când (şi în mașina de spălat la o temperatură maximă de 40 °), fără balsam.

Cea mai bună soluție este să folosiți spray-uri speciale pentru curățarea ochelarilor sau clasic dar la fel de eficient, să folosiți apă curentă călduță și o picătură de săpun lichid.

Cel mai precis și delicat mod de a curăța eficient ochelarii este dispozitivul cu ultrasunete.
Curățarea cu ultrasunete este unul dintre serviciile pe care suntem încântați să vi le oferim gratuit cu angajamentul nostru.
În plus este posibil să verificați reglarea corectă a ramelor și strângerea șuruburilor.  

Și pentru mai multă asistență, puteți veni să ne vizitați la fiecare 3 luni, pentru a verifica reglarea ochelarilor și a strânge șuruburile. Acest serviciu de asistență este întotdeauna gratuit.

Se pot îndepărta zgârieturile de pe lentile?

Din nefericire nu. 
Zgârieturile nu pot fi îndepărtate nici din lentilele din plastic, nici din sticlă minerală, deoarece sunt construite din mai multe straturi pentru antireflex, colorare și alte tratamente suplimentare.
Prin urmare, nu este posibilă eliminarea completă a zgârieturilor. De asemenea, dacă ochelarii dvs. sunt zgâriați, este recomandat să înlocuiți lentilele cât mai curând posibil. Micro-zgârieturile provoacă reflexii și dispersii. Ochiul obosește rapid și acest lucru ar putea provoca apariția unor complicații de sănătate oculară.
Prin urmare, este mai bine să preveniți decât să tratați.

Cum să vă păstrați cel mai bine ochelarii?

Cel mai bun mod este să vă păstrați întotdeauna ochelarii într-o husă dură adecvată. 
Astfel se evită deteriorarea accidentală și depunerile de praf.
Temperaturile extreme, pot fi de asemenea periculoase pentru ochelari de vedere sau ochelari de soare. Prin urmare, în timpul verii, aceştia nu trebuie lăsați pe bordul mașinii. Căldura poate deforma rama și deteriora lentilele.

Lovely Looks Optica Medicală Braşov, Sf.Ioan 15

Brațele sau pernițele strâmbe, o pată rezistentă la curățarea normală, o lentilă deplasată, în ciuda celei mai mari atenții, ochelarii pot fi deteriorați.  
Cel mai bine este să nu încercați să reparați ochelarii singuri, pentru a nu-i compromite şi mai mult. Opticienii noștri vă așteaptă pentru a vă oferi toată asistența de care aveți nevoie şi pentru a rezolva problema.

Gânduri bune!

Counselor Healthy Holistic Living
N.M.

8 răspunsuri la „Lucruri de evitat pentru a nu vă deteriora ochelarii”

Comentariile sunt închise.