Sfaturi pentru sănătatea ochilor

Aceste sfaturi simple vă vor ajuta să aveți grijă de ochi și să deveniți mai conștienți de obiceiurile corecte, pentru a vă menține vederea sănătoasă.

UTILIZAREA COMPUTERULUI     

➡️Dacă petreceți multe ore în fața computerului, vă puteți obosi ochii, deoarece lumina monitorului este dăunătoare.
Dacă lucrați mult timp la computer, ar trebui să țineți cont de următoarele:

➡️Stați în fața ecranului la o distanță de 50 până la 80 cm (cu cât ecranul este mai mare, cu atât este mai mare distanța);

➡️Utilizați ochelari cu lentile speciale (de protecţie la  lumina albastră), pentru această activitate;

➡️Faceți o pauză de 15 minute la fiecare două ore (sau cinci minute la fiecare trei sferturi de oră), încercând să priviți obiecte îndepărtate, așezate la o distanță de cel puțin șase metri (schimbând perspectiva). Acest lucru permite ochilor să se odihnească. Profitați de acest exercițiu pentru a elibera tensiunea din zona umerilor și cervicală.   

➡️Evitați reflexiile de pe ecran, care îngreunează citirea. În general, monitorul ar trebui să fie plasat la 90 de grade în raport cu sursa de lumină naturală, sau în așa fel încât vizibilitatea să fie optimă.

➡️Încercați să vă îngrijiți frecvent pleoapele pentru a evita uscarea ochilor şi folosiți lacrimi artificiale, utile mai ales dacă purtați lentile de contact.

ÎN FAȚA TELEVIZORULUI

➡️Distanța potrivită pentru a viziona emisiunile voastre preferate la televizor, este de cel puțin 6 ori diagonala ecranului.
Televizorul nu trebuie urmărit prea mult timp,  pentru a evita oboseala ochilor.   

OCHELARII DE SOARE       

➡️În timpul expunerii la soare este bine să protejați ochii cu lentile certificate UV, pentru a evita leziunile care pot fi periculoase.

ALIMENTAȚIE

➡️Chiar și ochii ca și restul corpului, beneficiază de o dietă echilibrată, bogată în vitamine din fructe și legume, cu un consum minim de alcool și grăsimi.

➡️Hidratarea organismului printr-un consum de lichide (~ 2 l/zi). Fumatul trebuie evitat complet.

ODIHNĂ

➡️În timpul zilei, chiar dacă este posibil să nu observați, ochii lucrează foarte mult și aproape niciodată nu se opresc. Pentru a-i ajuta, puteți dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte în întuneric complet.  

➡️Priviți în depărtare ori de câte ori puteți, cât mai mult timp posibil

➡️Clipind frecvent (închiderea și deschiderea pleoapelor des).

➡️Oferă imagini frumoase şi spatii deschise ochilor.

PALMING

➡️Acest exercițiu simplu poate fi făcut de mai multe ori pe parcursul zilei și poate oferi o ușurare importantă în perioadele de oboseală a ochilor.
Faceți acest lucru acoperindu-vă ochii cu mâinile în formă de cupă și rămâneți în această poziție relaxându-vă ochii și mintea, timp de 5-10 minute.

LENTILE DE CONTACT      

➡️Nu trebuie purtate mai mult de 6-8 ore pe zi, mai presus de toate, trebuie îndepărtate înainte de culcare sau de baie.
Curățarea este esențială pentru prevenirea infecțiilor grave și a bolilor. Dacă aveți ochii roșii sau dureroși, nu mai purtați lentilele până la o consultație ulterioară la medicul oftalmolog, pentru a evita complicațiile. 

CONSULTAȚII
➡️Dacă nu se prescrie altfel, un control pe an vă ajută să vă monitorizați sănătatea ochilor și calitatea vederii.
Mai bine să previi decât să tratezi!

Control trebuie să conste în următoarele:
⬇️
Specialistul trebuie să aloce întotdeauna timpul necesar pentru a avea un diagnostic complet şi corect, pentru că fiecare pacient este important.
Combinația perfectă intre aparatura ultra performantă, experiența, dedicarea şi profesionalismul personalului, este garanția diagnosticării şi rezolvării celor mai complexe probleme de sănătate a ochilor.

Optica medicală Lovely Looks, vă stă la dispoziție cu tehnologie de ultimă generație, Wave Medica Analyzer Wam 700+ ESSILOR.

O soluție complet computerizată, care combină șapte funcții pentru a simplifica screeningul stării de sănătate a ochilor pacienților, pentru a oferi măsurători detaliate.

Este bazat pe o tehnologie de ultimă generație a frontului de undă Shack-Hartmann, oferind o analiză completă a camerei anterioare a ochiului.

Calculează şi diagnostichează 7 măsurători detaliate în 90 de secunde pentru ambii ochi, inclusiv:

▶️aberații pe fața de undă, pahimetrie, NCT, topografie, ARK și altele;

▶️Cataractă:  folosind Retroilluminare, WAM700 + evidențiază opacitatea cristalinului;

▶️Glaucom:  combinat cu aparatul foto Scheimpflug pentru date de pahimetrie corneană, WAM700 + oferă o presiune precisă Intra Ocular compensată;

▶️Keratoconus:  încorporat cu un modul de topografie, WAM700 + analizează corneea pacientului pentru depistarea keratoconului;

▶️Lentile de noapte:  Folosind simularea vederii pacientului în timpul nopții, studiul pupilelor și aberațiile, WAM700 + evidențiază beneficiile echipamentelor de vedere nocturnă;

▶️Lentile computerizate: Testul de refracție pentru aproape,  permite ECP-urilor eficientizarea folosirii ochelarilor pentru calculator, uşurând eforturile de acomodare.
Folosind datele clinice ale ochiului, WAM700 + oferă informații complete pentru a gasi soluții personalizate fiecarui pacient.

Biomicroscopul digital SL-D2 Topcon,
ne permite selectarea uşoara a trei magnificatii 10X, 16X, 25X. Optica performantă asigură vizualizarea optimă a tuturor structurilor ochiului. Filtrele unice de care dispune biomicroscopul, sporesc eficiența examinării clinice.

Cabinetul de Optică Medicală Lovely Looks, colaborează cu medici specialişti oftalmologi cu urmatoarele competențe profesionale:
➡️explorări funcționale oftalmologice;
➡️oftalmo-pediatrie și strabism;
➡️degenerescența maculară legată de vârstă;
➡️retinopatia diabetică;
➡️diagnosticul si tratamentul diferitelor forme de strabis;
➡️Patologie corneana;
➡️Lentile de Contact;
➡️Ortocheratologie ( lentile de noapte), pentru corectarea miopiei;
➡️keratoconus.

Bine ai venit!

Aprecierile călduroase şi ratingul de cinci stele din partea clienților noştri, sunt dovada absolută a calitații serviciilor medicale, optice-optometrice, serviciilor şi a produselor Lovely Looks.

Ne găsiți in Braşov, Sf.Ioan 15 (Centrul Vechi, in spatele Hotelului Aro Palace).

La Cabinetul de Optica Medicală Lovely Looks, nu ne grabim şi nici nu suntem contra cronometru.

Programul de lucru este:

Luni-Vineri: 9:00-18:00
Pauză de masă in intervalul orar 13:00-14:00

Sâmbăta: 09:00-13:00 doar cu programare.

Duminica închis

Bine ai venit!

Gânduri bune!
Nicole

Counselor Healthy Holistic Living