CORELAȚIA DINTRE POSTURĂ ŞI VEDERE

Lovely Looks Optica Medicala Braşov, Sf.Ioan15,Centrul Vechi.
Lovely Looks Optica Medicala Braşov, Sf.Ioan15, Centrul Vechi.
Lovely Looks Optica Medicala Braşov, Sf.Ioan15, Centrul Vechi.

O postură incorectă, nu numai că poate contribui în timp la probleme de respirație superficială, vascularizație deficitară ş.a., dar poate afecta și vederea.
Se poate întâmpla ca o vederea slabă să contribuie la dezechilibre posturale, care apoi provoacă probleme de sănătate grave.


Pentru mulți dintre noi care petrecem ore întregi în fața unui computer zi de zi, este important să înțelegem legătura dintre postură și vedere,  și cel mai important să știm, cum să prevenim eventualele dezechilibre.
Din punct de vedere științific, 90% din informațiile necesare dezvoltării cognitive și operaționale se desfăşoară cu ajutorul ochilor ( a vederii).

Un orb de la naștere nu are conceptul de culoare, forma obiectelor, fețelor și frumuseților naturale care îl înconjoară.
În schimb, unele deficiențe vizuale pot fi cauza unor posturi anormale, oboseală oculară, dureri de cap, dificultăți în studiu și la locul de muncă, până la compromiterea evoluției copilului, creșterea, pregătirea, cariera, viitorul unui individ.
La vârstnici acestea sunt principala cauză a demenței senile.


La fel, pentru a compensa deficiențele vizuale care nu sunt corectate în mod adecvat, corpul impune asumarea unor posturi anormale, cum ar fi torsiunea gâtului (torticolis este o contractura a muschiilor gatului care limiteaza miscarile de rotație a capului), înclinarea capului, avansarea umerilor și înclinarea coloanei vertebrale.
Tensiunea musculară neregulată rezultată, generează durere și disconfort.

Faceți experiența legării la ochi timp de 30 de minute pentru a dobândi valoarea FUNCȚIEI VIZUALE.
Ea ne afectează ÎNTREGUL CORP, viața de zi cu zi și CALITATEA vieții noastre.

Prin urmare, lipsa de corecție, o corecție insuficientă, dezechilibrată sau inadecvată pentru activitatea desfășurată, DETERMINĂ INEFICIENȚELE așa cum este descris mai sus, înrăutățește calitatea vieții, declanșează procese de compensare la nivel POSTURAL, provocând DURERE mai mult sau mai puțin importantă.


CATEVA EXEMPLE:


1. ABSENȚA OCHELARILOR
Aproximativ 95% din populație are nevoie de o corecție vizuală, iar 90% din cazuri, un ochi este diferit de celălalt. Prin urmare, pentru a compensa orice deficiență vizuală, se creează tensiuni cel puțin la structurile craniene și apoi la torsiunile cervicale în direcția ochiului mai performant.


2. OCHELARII DIN SUPERMARKET, FARMACII SI ALTE PUNCTE DE VÂNZARE NESPECIALIZATE
Presupunând că nimeni la nivel comercial nu este capabil să facă miracole, în astfel de locuri nespecializate, calitatea lentilelor este cu siguranță slabă. Ceea ce contează cel mai mult este că lentilele sunt de putere dioptrică egală și prin urmare, nepotrivite pentru cei care-i poartă.
În plus, nu respectă distanța interpupilară, care necesită vederea pentru aproape.
Au o distanță standard de 60mm, utilă mai degrabă pentru divergență(vederea la distanță) si nu pentru convergență (vederea la aproape).
Utilizarea prelungită provoacă tensiuni la nivelul mușchilor oculari, rezultând oboseală și durere, dar mai presus de toate phorie și strabism adesea CRONICE, cu dublarea imaginilor care se poate intui cu  ușurință.


3. DISTANȚĂ INTERPUPILARĂ
Pentru o vedere confortabilă și corectă, punctul focal al lentilei trebuie să corespundă pupilei fiecărui ochi, atât pentru vederea de aproape cât şi pentru distanță.
Este clar să înțelegem cum chiar și cele mai mici abateri duc la torsiunea oculară și la repercusiuni craniene.


4. CALITATEA LENTILOR
Ca în orice sector comercial, există produse de calitate scăzută și ieftine și produse de înaltă calitate și inevitabil cu un preț mai mare decât cele anterioare.
Ochiul nostru trebuie să se rotească 360° și prin urmare, necesită o lentilă perfectă pe întreaga sa suprafață. 
Realizarea unui obiectiv de această calitate, necesită tehnologii avansate de producție, care sunt scumpe și incompatibile cu economisirea costurilor.


5. MARIMEA RAMEI
Teoretic, pupila ar trebui să fie în centrul fiecărei lentile.
Dacă rama este mare, există un ,,exces de lentilă”, unde se produc aberații și prisme induse în partea temporală, de multe ori enervante care provoacă torsiune craniană și posturală.
În prezent, moda oferă rame cu forme ample (anou cu diametrul mare), punte nazală mare. Atunci când purtăm astfel de ochelari, pupila este situată in partea superioară a lentilelor, ceea ce nu-i tocmai corect.
În acest fel, axa vizuală trece printr-o prismă, și prin urmare cu distorsiuni inevitabile, care pot fi compensate numai cu lentile de înaltă calitate.


6. SUBCORECȚII
Dacă diopriile ochelarilor sunt insuficiente în raport cu nevoia OBIECTIVĂ a fiecărui ochi, aceasta determină o vedere redusă în comparație cu exigența propriu-zisă.
Prin urmare, creierul ,,comandă” în mod constant să schimbe focalizarea provocând mai întâi spasme la nivelul cristalinului și apoi întregii structuri oculare. Pe lângă oboseala naturală și / sau cefaleea, în cazul ochilor miopi există o creștere a progresivității miopiei.


7. OCHELARII DE SOARE
De obicei le atribuim doar o funcție FASHION, fără a lua în considerare calitatea lentilelor. 
Dacă lentilele sunt de proastă calitate şi nu sunt procesate optic, pot provoca distorsiuni vizuale grave. 
Dacă nu au filtru pentru razele UVA-UVB, un tratament antireflex de calitate, acestea pot provoca daune grave ochilor, în special cristalinului și retinei. Adesea purtătorul acuză disconfort, oboseală, cefalee etc.


CONSIDERAȚII FINALE
Fiecare dintre noi folosește vederea pe tot parcursul zilei, cu excepția duratei somnului.
Orice situație în care utilizăm vederea în mod necorespunzător pentru funcțiile care trebuie îndeplinite, determină cu siguranță tensiuni craniene, cervicale, posturale, care duc inevitabil la oboseală, roșeață oculară, durere și dezechilibru întregului organism.


Vederea este prețioasă şi împreună putem avea grijă de ea!


Programează o întâlnire cu personalul nostru calificat, pentru a identifica sau a discuta despre exigențele dumneavoastră de vedere.


https://opticalovelylooks.ro/programari/
https://opticalovelylooks.ro/cabinetul-nostru/

Gânduri bune!

Nicoleta Miclea


Counselor Healthy Holistic Living
Lovely Looks Optica Medicala Braşov