DE CE ESTE IMPORTANTĂ TOPOGRAFIA CORNEANĂ

Lovely Looks Optica Medicala Braşov, Sf.Ioan15, Centrul Vechi
Lovely Looks Optica Medicala Braşov, Sf.Ioan15, Centrul Vechi

CE ŞTII DESPRE KERATOCONUS ❓

🔰 Eşti un tânăr cu vârsta cuprinsă intre 16 şi 21 de ani care poartă ochelari de corecție sau lentile de contact❓

🔰 Ai peste 40 de ani şi simți că acuitatatea vizuală nu te mai satisface, vederea este încețoşată atât la citit, cât şi la distanță şi nu găsiți nici un punct in care vederea sa fie clară❓

🔰 Senzație de prurit (mâncărimi) asociat sau nu cu alergii cu implicare oculară❓

🔰 Suferiți de fotofobie, ca un disconfort accentuat in zilele insorite sau la lumină puternică şi halourile care apar la condus pe timp de noapte❓

🔰 Este posibil ca vederea să fie afectată de KERATOCONUS‼️

🔰 Atunci când sesizați apariția unuia sau mai multor  manifestări descrise mai sus, se impune un consult oftalmologic în care specialistul apelează la o serie de investigații, folosind aparatură specială, menită să evalueze suprafața şi grosimea corneană.
De regulă, se indică următoarele investigații: keratometrie, pahimetrie, topografie corneană, microscopie speculară.

🔰 PENTRU O BUNĂ DESFĂŞURARE A CONSULTAȚIILOR, VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROGRAMAȚI SPECIFICÂND ‼️,,CONSULTAȚIE KERATOCONUS”‼️

Pogramarea se poate face telefonic la ⬇️

0726 787 010
Sau direct pe site-ul nostru⬇️
https://opticalovelylooks.ro/programari/

🔰 Topografia corneei este utilizată pentru a studia în detaliu caracteristicile specifice.
Mai precis, grație topografiei corneene este posibil să se obțină o hartă exactă care să permită determinarea cu o precizie extremă a formei corneei și a curburii suprafeței corneene anterioare în fiecare dintre punctele sale.
O cornee sănătoasă, are în general o formă regulată și simetrică. 
În schimb, în prezența unor afecțiuni, patologii sau leziuni, curbura și forma devin neregulate.

🔰 Întrucât topografia corneei și harta topografică care rezultă, oferă informații utile despre curbura acesteia din urmă, executarea examenului de diagnostic (obiect al articolului), este utilă în multe situații, printre care amintim diagnosticul bolilor și tulburărilor care afectează corneea:

Când şi de ce se execută Topografia corneană?

✅Keratoconus (topografia corneei reprezintă instrumentul de diagnostic prin excelență al acestei patologii).

📛 Keratoconusul este o boală progresivă neinflamatoare a corneei, care apare de obicei între 14 și 20 de ani, caracterizată prin ,,uzarea” țesutului corneean; corneea tinde să se subțire și să ia o formă neregulată, „conică”.

✅Edem cornean;

✅Alte distrofii sau degenerescențe ale corneei;

✅Sindroamul ochiului uscat cu deformări ale suprafeței corneei.

✅Evaluarea preoperatorie și postoperatorie a intervențiilor chirurgicale pentru corectarea defectelor vizuale cu laser excimer (chirurgie refractivă).


Cunoașterea curburii corneene înainte de operație este esențială pentru a înțelege unde și cum să interveniți;  în același timp, cunoașterea ei mai târziu este importantă pentru a evalua succesul intervenției.

✅Evaluarea preoperatorie și intraoperatorie în cazul transplantului de cornee (în acest scop, topografiile corneei sunt făcute în locul operator).
Verificări după tratamentul cu reticulare în keratocon.

***Reticularea ete o nouă metodă chirurgicală foarte promițătoare în tratamentul keratoconului, și poate chiar preveni evoluția acetuia. Interventia de crosslinking este o procedura modernă menită să oprească evoluția keratoconusului, o boală degenerativă care se manifestă prin deformarea şi subțierea progresivă a corneei.

✅În contactologie, pentru a identifica – prin urmare, a construi lentilele de contact ideale pentru ochii fiecărui pacient, fie că suferă de miopie, hipermetropie sau astigmatism.

‼️Optica medicală Lovely Looks, vă stă la dispoziție cu tehnologie de ultimă generație, Wave Medica Analyzer Wam 700+ ESSILOR.

O soluție complet computerizată, care combină șapte funcții pentru a simplifica screeningul stării de sănătate a ochilor pacienților, pentru a oferi măsurători detaliate.

Este bazat pe o tehnologie de ultimă generație a   frontului de undă Shack-Hartmann, oferind o analiză completă a camerei anterioare a ochiului.

Calculează şi diagnostichează 7 măsurători detaliate în 90 de secunde pentru ambii ochi, inclusiv:

▶️aberații pe fața de undă, pahimetrie, NCT, topografie, ARK și altele;

▶️Cataractă:  folosind Retroilluminare, WAM700 + evidențiază opacitatea cristalinului;

▶️Glaucom:  combinat cu aparatul foto Scheimpflug pentru date de pahimetrie corneană, WAM700 + oferă o presiune precisă Intra Ocular compensată;

▶️Keratoconus:  încorporat cu un modul de topografie, WAM700 + analizează corneea pacientului pentru depistarea keratoconului;

▶️Lentile de noapte:  Folosind simularea vederii pacientului în timpul nopții, studiul pupilelor și aberațiile, WAM700 + evidențiază beneficiile echipamentelor de vedere nocturnă;

▶️Lentile computerizate: Testul de refracție pentru aproape,  permite ECP-urilor eficientizarea folosirii ochelarilor pentru calculator, uşurând eforturile de acomodare.
Folosind datele clinice ale ochiului, WAM700 + oferă informații complete pentru a gasi soluții personalizate fiecarui pacient.

Aprecierile călduroase şi ratingul de cinci stele din partea clienților noştri, sunt dovada absolută a calitații serviciilor medicale, optice-optometrice, serviciilor şi a produselor Lovely Looks.

Ne găsiți in Braşov, Sf.Ioan 15 (Centrul Vechi, in spatele Hotelului Aro Palace).

Programul de lucru este:

Luni-Vineri: 9:00-18:00
Pauză de masă in intervalul orar 13:00-14:00

Sâmbăta: 10:00-14:00

Duminica închis

Programare la tel. 0726 787 010

direct la sediul nostru din Brașov, Sf.Ioan15, Centrul Vechi.

Programări

Gânduri bune!


Nicoleta Miclea
Counselor Healthy Holistic Living