„Copii cu ochi sănătoşi şi frumoşi pentru un viitor mai bun”

Lovely Looks Optica Medicala Braşov, Sf.Ioan15, Centrul Vechi,

„Copii cu ochi sănătoşi şi frumoşi pentru un viitor mai bun”. Proiect realizat de Lovely Looks Optica Medicala & Oftalmologie Braşov, Sf.Ioan15- Centrul Vechi.

Screening-ul gratuit pentru copii constă în:

Topografia corneană;

Pahimetria corneana/Gonioscopie;

Tensiune intraoculară;

Acuitate/motilitate oculară;

Determinarea astigmatismului/keratoconus;

Determinarea dioptriilor (unde este cazul);

Managementul miopiei reprezintă o preocupare globală.

Chiar dacă presupunem ca vederea noastră sau a copiilor noștri este bună, sau că ochii sunt sănătoși, un examen minuțios realizat de un specialist al vederii, este singura modalitate de a fi cu adevărat siguri.

Știm că miopia este o problemă din ce în ce mai răspândită, care este destinată să crească la nivel planetar.

De fapt, statisticile indică o creștere constantă și semnificativă în ultimii 20 de ani, și astăzi o treime din populația lumii suferă de miopie.

Tendința detectată sugerează date destinate să crească, cu o proiecție care va duce la depășirea pragului de 50% în 2050.

Cercetările efectuate arată, că majoritatea cauzelelor sunt concentrate pe schimbarea obiceiurilor de viață, în principal în creșterea activității vizuale la ,,distanță apropiată”, folosind adesea dispozitive digitale și timpul mai scurt petrecut în spații deschise.


Controlul evoluției miopiei la copii și adolescenți, este tema de cel mai mare interes în ultima perioadă în raport cu creșterea constantă a miopiei, în special la grupele de vârstă ale subiecților de vârstă școlară de la 7 la 14 ani.

Studiile efectuate până acum, arată că peste 60% din miopie se dezvoltă deja în jurul vârstei de 7 ani până la adolescență.

Factorii de risc ai miopiei sunt: genetici, etnici (prevalență mai mare la asiatici), vârsta și factorii de mediu.

Prin urmare, prevenirea miopiei infantile cu adoptarea măsurilor de precauție, devine un factor important pentru limitarea progresiei constante a acestui defect vizual.

Lovely Looks Optica Medicala Braşov, propune un proiect, care se constituie într-un screening pentru identificarea și evaluarea stării de sănătate oculară a copiilor între 7-14 ani.

Din acest proiect vor face parte: oftalmologi, opticieni-optometriști, sprijiniți de cadrele didactice ale unităților de învățământ selectate, pe care le vom publica in curând.


La Cabinetul de Optica Medicală si Oftalmologie Lovely Looks, nu ne grabim şi nici nu suntem contra cronometru.
Alocăm întotdeauna timpul necesar pentru a avea un diagnostic complet şi corect, pentru că fiecare pacient este important.
Combinația perfectă intre aparatura ultra performantă, experiența, dedicarea şi profesionalismul personalului, este garanția diagnosticării şi rezolvării celor mai complexe probleme de sănătate a ochilor.

Lovely Looks, vă stă la dispoziție cu tehnologie de ultimă generație, Wave Medica Analyzer Wam 700+ ESSILOR.

O soluție complet computerizată, care combină șapte funcții pentru a simplifica screeningul stării de sănătate a ochilor pacienților, pentru a oferi măsurători detaliate, ,,NON CONTACT”.

Este bazat pe o tehnologie de ultimă generație a frontului de undă Shack-Hartmann, oferind o analiză completă a camerei anterioare a ochiului.

Calculează şi diagnostichează 7 măsurători detaliate în 90 de secunde pentru ambii ochi, inclusiv:

🔰 aberații pe fața de undă, pahimetrie, NCT, topografie, ARK și altele;

🔰 Cataractă: folosind Retroilluminare, WAM700 + evidențiază opacitatea cristalinului;

🔰 Glaucom: combinat cu aparatul ufoto Scheimpflug pentru date de pahimetrie corneană, WAM700 + oferă o presiune precisă Intra Ocular compensată;

🔰 Keratoconus: încorporat cu un modul de topografie, WAM700 + analizează corneea pacientului pentru depistarea keratoconului;

🔰 Lentile de noapte: Folosind simularea vederii pacientului în timpul nopții, studiul pupilelor și aberațiile, WAM700 + evidențiază beneficiile echipamentelor de vedere nocturnă;

🔰 Lentile computerizate: Testul de refracție pentru aproape, permite ECP-urilor eficientizarea folosirii ochelarilor pentru calculator, uşurând eforturile de acomodare.
Folosind datele clinice ale ochiului, WAM700 + oferă informații complete pentru a gasi soluții personalizate fiecarui pacient.Dragi părinți,

Suntem convinși că ochii copiilor voştri sunt speciali.
A vedea cu claritate ceea ce se petrece în jurul lor, când sunt acasă sau cu prietenii și colegii de școală, este esențial în dezvoltare.

De aceea, verificarea acuității vizuale de la cele mai mici vârste este un aspect esențial în educația și sănătatea copiilor.

Singura cale este prevenirea problemelor de vedere și corectarea la timp a acestora, efectuând controale periodice, cu cea mai mare acuratețe.

Lovely Looks Optica Medicala Braşov, prin proiectul „Copii cu ochi sănătoşi şi frumoşi pentru un viitor mai bun”, își propune să identifice și să ajute școlarii care au probleme de vedere să le corecteze.

Astfel se realizează un screening complet, pentru copiii între 8 și 14 ani, pentru identificarea și evaluarea stării lor de sănătate oculară.
Cele mai recente estimări ale Organizației Mondiale a Sănătății asupra amplorii mondiale a deficiențelor vizuale, confirmă faptul că 1 din 6 persoane, adică 1,3 miliarde de oameni, suferă de probleme de vedere nediagnosticate, iar 1 din 12 cazuri de orbire este un copil.

Cu toate acestea, specialiștii spun că 80% dintre cauzele problemelor de vedere pot fi prevenite și pot fi tratate adecvat, și astfel putem schimba în bine viețile acestor oameni.

De asemenea, simpla purtare a unei perechi de ochelari de către un copil, corespunzătoare problemei lui de vedere, poate însemna, după numai 9 luni de purtare, de două ori mai multă informație acumulată în școală.

Alături de controalele medicale anuale, îți recomandăm să-ți încurajezi copilul să petreacă mai mult timp în aer liber, acolo unde privitul la distanță și lumina, reduc mult dezvoltarea anumitor defecte ale vederii.

E indicat să reducă la minim folosirea telefonului mobil, a tabletei sau calculatorului, în zilele obișnuite de şcoală.
În weekend sau vacanță, este recomandat să le foloseasca maxim 1 oră pe zi.

De asemenea, consumul zilnic de fructe și legume cât mai colorate îl vor ajuta să-și mențină sănătatea oculara.

Vederea este prețioasă şi împreună putem avea grijă de ea!

Gânduri bune!

Nicoleta Miclea

Counselor Healthy Holistic Living


Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați.


Lovely Looks Optica Medicala Braşov

Sf.Ioan15, Centrul Vechi.


Optica@lovelylooks.ro

 0726 787 010

https://opticalovelylooks.ro/programari/

https://opticalovelylooks.ro/cabinetul-nostru/